IJsboerke en Van Soest slaan de handen in elkaar

Sinds 1935 produceert IJsboerke authentiek ijs om de vingers bij af te likken. Onder het motto ‘plezier van hier’ werken zij als lokale speler voornamelijk met Belgische ingrediënten, wat de tewerkstelling in eigen land bevordert.

“In 2012 ondervond IJsboerke financiële problemen en zijn we overgenomen door Glacio. Sindsdien vormen de twee ijsfabrieken in Tielen en Beerse samen Glacio Group en vullen we elkaar qua aanbod en markt perfect aan. Glacio produceert ijspralines en bijzondere desserts, terwijl IJsboerke gespecialiseerd is in de welbekende ijsjes uit het vuistje en klassiekers zoals de 2,5 liter en 1 liter verpakkingen. Glacio group combineert nu dus zowel de eigen merken IJsboerke en Glacio als producties van Private labels, zowel voor de Belgische markt als de rest van de wereld. Sinds wij onze krachten hebben gebundeld, hebben we een groei van maar liefst 20 procent verwezenlijkt!” vertelt supply chain manager Steven Bertels van IJsboerke trots.

Oude contacten weer aangehaald

Dit succes zorgde voor een toenemende nood aan stockageplaatsen, waardoor IJsboerke op zoek ging naar een externe opslagplaats. Steven: “In het verleden hebben we al samengewerkt met Van Soest Coldstores voor de opvang van de zomerpiek en dat verliep toen vlekkeloos. Bovendien ligt hun stockageplaats dicht bij onze productiesites en bieden ze ons zeer aantrekkelijke condities aan. Die drie punten waren voor ons doorslaggevend om opnieuw met hen in zee te gaan.” De reden van hun goede samenwerking is volgens beide partners te wijten aan het DNA dat ze delen. Ze zijn allebei flexibel en spelen kort op de bal. “Steven benaderde mij in december vorig jaar om te onderzoeken of wij een groot dossier voor Glacio konden verzorgen. Op slechts twee maanden tijd waren de afspraken gemaakt en hadden we onze processen en systemen op elkaar afgestemd. Onze systemen zijn gekoppeld middels EDI-verbindingen, waardoor de kans op fouten tot een minimum wordt beperkt,” zegt business development manager Roy Roelofsma van Van Soest Coldstores.

De klant bij de hand

Van Soest Coldstores is als logistiek dienstverlener in de diepvriessector een expert op vlak van op- en overslag en shock freezing van gekoelde en diepgevroren voedingsproducten. Roy: “We ontzorgen onze klant op logistiek vlak en proberen daarbij zoveel mogelijk te automatiseren. Onze klanten bestaan zowel uit kleine als grote bedrijven met een diversiteit aan producten. Ons vrieshuis in Rijkevorsel verleent zich uitstekend voor im- en export, want we liggen precies tussen de twee wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam in.” De diepvrieswereld kent voor Van Soest geen geheimen en die brede kennis geven ze door aan hun klanten. “We gaan hand in hand met onze klant. Door goed samen te werken en naar hen te luisteren, blijven we continu meedenken omtrent de optimalisatie van hun logistieke flows.” En zelfs als de realiteit anders is dan verwacht, is er een oplossing voor handen. Steven: “Ons vooropgestelde plan bleek niet helemaal overeen te komen met de praktijk, maar dat was voor Van Soest Coldstores geen probleem. We hebben toen samen gezocht naar een passende oplossing en die hebben we zeer snel gevonden.”

Samen richting een succesvolle toekomst

Beide bedrijven ervaren de samenwerking als zeer aangenaam en zien de toekomst positief tegemoet. “Het persoonlijke contact maakt het des te aangenamer. Net als ons doen zij het nodige om hun afspraken na te komen en snel terug te koppelen, zodat alles vlot blijft verlopen. In de huidige tijd waarin alles sneller en beter moet, is dat een onderscheidende factor,” besluit Steven.